EKO-modellen

EKO-modellen

En personalhandbok om förlorad graviditet

 

EKO-modellen är en evidensbaserad handbok för dig somarbetar inom svensk sjukvård och som kommer i kontakt med människor som har förlorat sin graviditet genom missfall eller intrauterin fosterdöd. En förlorad graviditet är ett ämne som sätter djupa spår och som berör många människor, men som det talas lite om.

 

EKO-modellen är en metod, direkt kliniskt tillämpbar med frågeformulär och checklistor. Boken bygger på forskning och ger dig, på ett enkelt och överskådligt sätt, information om vad som händer både fysiskt men även känslomässigt vid en förlorad graviditet. EKO-modellen ger dig konkreta råd och tips hur du som personal kan hjälpa de som drabbats med att bearbeta förlusten och våga försöka få barn igen.

 

Författare

Barbara Kjellström, född 1965, arbetar som diplomerad samtalscoach med inriktning psykosyntes samt som handledare i sorgbearbetning. Hon har egen erfarenhet av att förlora barn sent under graviditeter.

 

Annsofie Adolfsson, född 1960, Medecine doktor, barnmorska, universitetslektor och docent vid Örebro universitet samt handledare i Sorgbearbetning. Hon utbildar sjuksköterskor som går grund- och specialistutbildningar, ambulanspersonal samt handleder doktorander. Annsofie är en uppskattad föreläsare och föreläser runt om hela Sverige. Hennes bakgrund är inom gynekologisk akutsjukvård där hon arbetat som sjuksköterska och barnmorska.

 

 

Foto: Rörmontör Christer Kitte Klasson

Titel: EKO-modellen – En personalhandbok om förlorad graviditet

Utgiven: 201403

ISBN: 978-91-978558-5-3

Format: Häftad

Dimensioner: 169 mm x 239 mm

Antal sidor: 176

 

Boken finns att beställa hos bland annat Adlibris och Bokus.

 

© Barbara Kjellström
info(a)effektum.se    0708-93 65 68