Evil

Evil   

 

Evil är en bok om musik och om livet när man går i åttan. Det här är den andra boken i serien om Evil och Cosmo, två tonåringar från Fruängen. Häng med från första tonen.

 

Evil är fjorton år, spelar i rockbandet Flaming Birds och har bara en sak i huvudet – sin bas. Det stora målet är att vinna rockbandstävlingen där finalen går i London. Men hur ska hon lyckas med det när de inte kommer överens i bandet?

    Livet är inte bara musik. Hemma har det varit bråkigt en längre tid och det är nästan skönt när mamma och pappa skiljer sig. Att flytta och byta skola går förvånansvärt bra, även om inte alla lärare verkar gilla henne. Det är tur att musikläraren är schysst och hjälper henne och Sonny, som också är ny i skolan, att lära känna Beckis. Samtidigt dyker Cosmo upp, en fotbollsnörd som går i samma klass. Är han intresserad av Evil?

    På väg hem efter ett rep slutar det med att Evil hamnar på förstasidan i lokaltidningen. Det är många som läser artikeln vilket gör att hon får ett oväntat samtal.

 

 

 

Sagt om Evil

 

"... Detta är en mycket härlig och trivsam berättelse om en självständig tonårstjej och musikens makt, och den utspelar sig i vår samtida vardagsverklighet. Personskildringarna, liksom miljöerna, är mycket välgjorda - och vuxenvärlden tecknas ovanligt nog från sin bästa sida. Språket är lättflytande, nyansrikt och full av dialog; musiktermer, musik- och tonårsjargong är väl avlyssnade. Handlingen förs fram av den raka och trovärdiga dialogen, tillsammans med de korta kapitlen skapas ett bra driv i läsningen. Huvudpersonen i författarnas tidigare bok, Cosmo, kommer tidigt och fyndigt in i bokens handling. Sammanfattningsvis är Evil en mycket bra ungdomsroman om musikens och spelandets glädje ur en tonårstjejs perspektiv."

Staffan Wennerlund, BTJ, nr 24, 2017

 

"Lättläst och underhållande. Det är svårt att sluta läsa när romanfigurerna känns så levande och trovärdiga. Rekommenderas varmt!"

C Pettersson, Boktipset

 

"Evil är andra delen i en serie om två 14-åriga ungdomar. Det är så coolt gjort att den första och tredje boken handlar om Evils klasskompis Cosmo, som är fotbollskille och som hon blir vän med. Det finns vissa gånger då böckerna berättar samma sak, fast ur olika perspektiv. Det älskar jag! Men tyngdpunkten i denna bok ligger på att berätta om Evils liv och hennes stora passion, som är att spela musik. Författarna lyckas förmedla denna passion till läsaren och göra den intressant att läsa om.

Evil är en tuff tjej, som jag verkligen fattar tycke för. Jag vill gärna läsa mer om henne och följa denna serie vidare och se hur den utvecklas. Tänk om dessa böcker hade funnits när jag var tonåring. Då hade jag maratonläst hela natten!"

Eva Boström, Boktokig, Betyg: +4 av 5

 

 

Titel: Evil

Utgiven: 201709

ISBN 978-91-981785-6-2

Dimensioner: 140 mm x 215 mm

Format: Kartonnage (inbunden)

Antal sidor: 320

 

Beställ boken om Evil hos Adlibris

Bokus eller Akademibokhandeln

 

© Barbara Kjellström
info(a)effektum.se    0708-93 65 68