De magiska tjugonio

De magiska tjugonio   

De magiska tjugonio, en bokstavsvärld är ett unikt projekt där 29 illustratörer och 29 författare har gått samman och skapat en annorlunda, brokig och färgsprakande bok kring vårt alfabet. Redaktör och initiativtagare är Kris Kite Stenmark. Barbara & Harald Kjellström har skrivit texten till bokstaven U.

 

Följ med in i alfabetets magiska bokstavsvärld! Här får du träffa familjen Ankström som har hopptävling. Björnen Bertil som bjuder på blåbärssaft på sitt kalas. Draken som vaktar sin dyrgrip. Isbjörnen som inte vill bli intervjuad. Du hamnar till och med på operan och mitt i en piratduell! Blir du trött kan du gå på picknick och räkna nypon, eller besöka en sällsynt sort på en quiltad filt. Kanske vill du hänga med den raska räven Ragnar till regnbågens slut? Eller heja på den slöa snigeln i tv-spelet? Om inte annat har vi det trevligt tillsammans. Men du, se upp för åskan! 

 

 

 

Sagt om De magiska tjugonio, en bokstavsvärld

 

”Det här är en unik bok, där 29 författare har skrivit text till var sin bokstav i alfabetet och 29 illustratörer har illustrerat texterna. Den här boken är en guldgruva, med alla finurliga texter och illustrationer där man hela tiden upptäcker nya saker. Är övertygad om att boken kommer att bli älskad av många. Läs den!” 

Kim M. Kimselius, författare

 

”De magiska 29, en bokstavsvärld är ett unikt projekt där 29 författare & 29 illustratörer har gått samman och skapat en bok om hela alfabetet. 

Tack vare detta fantastiska projekt som drogs igång av Kris Kite Stenmark, blev det denna lilla pärla till bok. Genom hela boken är det både rolig text och väldigt fina illustrationer. Den är kul att läsa, då det ofta är både rim och riktiga tungvrickarord, sonen skrattade högt när jag trasslade in mig i de många orden. Åldersmässigt passar den alldeles utmärkt till sonen som är drygt 6 1/2, de jobbar för fullt i skolan med alla bokstäver nu, så den är perfekt i tid. Boken riktas till ålder 6-9 år. Det är en unik och egen liten bokstavsskatt till bok!! Skulle gärna se en liknande fast med siffror.”

Villivonkansbooks

 

”En jättehärlig bok fylld med massor av fina berättelser om vårt alfabete. Illustrationerna tillför mycket och är alla färgglada och otroligt härliga.

I boken får bekanta sig med 29 olika författare och 29 olika illustratörer.

Bara det är magiskt!  Helt klart en bok jag kan varmt rekommendera!

Betyg: 5 av 5 " 

Villa Freja

 

 

Titel: De magiska tjugonio, en bokstavsvärld

Författare: Antologi 

Utgiven: 201709

ISBN 978-91-757758-7-6

Dimensioner: 245 mm x 175 mm

Format: Kartonnage (inbunden)

Antal sidor: 64

 

Beställ Cosmo hos Adlibris, Bokus eller Akademibokhandeln

 

 

© Barbara Kjellström   info(a)effektum.se   0708-93 65 68